Čaje - Vodní dýmky - Čajová keramika

Č E R N É  Č A J E

V Číně též nazývané červené (podle barvy nálevu). Tyto čaje putují ke zpracování přímo z plantáží. Lístky se nejprve nechávají zavadnout za současného vhánění vzduchu při předepsané teplotě a vlhkosti. Během vadnutí se z listů vypařuje voda, měknou, ztrácejí lesk, stávají se křehkými a šednou. Zavadlé listy se pak svinují, přičemž praskají a uvolňuje se buněčná šťáva. Následuje fermentace, uvolňuje se tein, mění se barva lístků na tmavočervenou.

 

  • ASSAM BPS Mangalam
  • DARJEELING SFTGFOP I Noble
  • GOLDEN NEPAL FOP (Nepál)
  • KEEMUN MAO FENG
  • PU-ERH
  • REDMAICHA (černý čaj s praženou rýží)
  • RIZÉ (Turecký černý)

© 2016 Čajovna Shisha II, všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode